Протестиращи се събраха пред Народно събрание

0
Протестиращите скандират „Оставка“, развяват българските знамена
Протестиращите скандират „Оставка“, развяват българските знамена Снимка: БТА

Протестиращи се събраха пред парламента с искане за оставка на правителството

Една част са организирано от сдружение „Толерантност“, а друга част – от Национално движение „Хан Кубрат“. Към демонстрантите се присъединиха и привърженици на ВМРО, които настояват за защита правата на българите в Република Северна Македония.

Засилени са мерките за сигурност около сградата на Народното събрание, където текат дебатите по вота на недоверие към кабинета на Кирил Петков. Поставени са метални заграждения, има кордон полицаи. Движението по бул. „Цар Освободител“ е затворено за движение.

Протестиращите скандират „Оставка“, развяват българските знамена.

Искаме оставка на този кабинет, това е най-силната и най-правилна антикризисна мярка, заяви за БТА кметът на община Белица Радослав Ревански. Излъгаха ни за повече пари за общините, за компенсация за тока, допълни кметът.

Няма адекватно отношение от централната власт към нашите проблеми - проблемите на хората, посочи кметът на община Рудозем Румен Пехливанов. Според него държавата не е обърнала достатъчно внимание тази година на общините, които по думите му са в изключително тежка ситуация. Не можем да си платим тока, не можем да си поемем сметките, а септември не е ясно как ще отворим детските градини, допълни Пехливанов.

Искаме да има един добър живот за младите, те да създават семейства и да раждат български деца, коментира за БТА Веселин Костов от Национално сдружение „Хан Кубрат“. След като сме стигнали до толкова висока инфлация, нормално е да искаме оставка на кабинета, допълни Костов. Той изрази и несъгласие с влизането на Република Северна Македония в Европейския съюз. Има договор за добросъседство, който трябва да изпълнят, допълни той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари