Народното събрание ще заседава извънредно днес от 11:00 часа

0
Единствената точка в дневния ред на депутатите е проектът на решение за гласуване на вот на недоверие
Единствената точка в дневния ред на депутатите е проектът на решение за гласуване на вот на недоверие Снимка: БГНЕС

Единствената точка в дневния ред на депутатите е проектът на решение за гласуване на вот на недоверие

Народното събрание ще заседава извънредно днес от 11:00 ч. Единствената точка в дневния ред на депутатите е проектът на решение за гласуване на вот на недоверие към правителството на министър-председателя Кирил Петков. Днес ще се състоят разискванията по внесеното от парламентарната група на ГЕРБ-СДС предложение. Опозицията обяви преди седмица, че вотът е за провала на правителството във финансово – икономическата политика, съобщава БТА.

Според правилника на парламента гласуването се състои не по-рано от 24 часа след приключване на дебата. Проектът за решение се смята за приет, когато за него са гласували повече от половината от всички народни представители. При отхвърляне на предложение за недоверие на Министерския съвет ново предложение за недоверие на същото основание не може да бъде направено в следващите 6 месеца.

Във връзка с вота на недоверие се очакват демонстрации в подкрепа на и срещу правителството.

Преди седмица по предложение на “Има такъв народ” (ИТН), които се оттеглиха от управляващата коалиция, депутатите гласуваха предсрочното отстраняване на председателя на Народното събрание Никола Минчев. Освен от ИТН, оставката му бе подкрепена и от ГЕРБ-СДС, ДПС и “Възраждане”. За временно изпълняващ длъжността председател на парламента бе определен Мирослав Иванов, един от общо седемте заместник-председатели.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари