Автошествие на превозвачи ще затруднява трафика по булевард "България"

1
Камионите ще се движат с 20 км/ч от "Дунав мост" до „Метро“
Камионите ще се движат с 20 км/ч от "Дунав мост" до „Метро“ Снимка: архив

Камионите ще се движат с 20 км/ч от "Дунав мост" до „Метро“

Транспортни превозвачи в Русе излизат на протест утре от 10 часа. Шофьори и камиони още в 08:30 часа ще започнат да се събират на бул. „България“ № 310 (база „ПИМК“).

Шествието ще тръгне към кръговото кръстовище на "Дунав мост", където за определно време движението ще бъде затруднено. Там участниците ще поставят исканията си към правителството. След това ще започнат обиколки до магазин „Метро“ към изхода на Русе, като скоростта на движение на камионите ще е 20 км/ч, обясни Ивайло Куманов, координатор за Русе, цитиран от в. „Бряг“.

Разрешението за протеста е до 16-16:30 часа, като за това време се очаква да направят 3-4 обиколки на определения маршрут.

Превозвачите обясниха, че до този момент не са имали среща с ресорните министри и нито едно от предложенията им до момента не е получило потвърждение от правителството. „Държавата подкрепя други бизнеси и с компенсации, но за нас няма подкрепа. Ние сме против трикратното увеличение на тол таксите и въвеждането им по второкласните пътища. Такова нещо няма в Европа, шофьорът сам избира дали да се движи по магистрала или по безплатен второкласен път“, поясни Куманов.

Транспортният бранш настоява за намаление на акциза на горивата с 50% за период от 6 месеца, което ще доведе до намаление на цените с около 0,33 лева на литър за всеки български гражданин.

Автобусните превозвачи пък настояват да се изплатят в пълен размер законово полагащите се субсидии за превозите по градски автобусни линии и линиите в слабонаселените планински и гранични райони, както и компенсациите, предвидени за определени категории граждани, ползващи преференциални цени за своето пътуване.

Ако до 20 дни не се изпълнят искания им, на 18 май 2022 г. превозвачите ще излязат на общонационален протест и тогава ще затворят магистрали, гранично-пропускателни пунктове и автогари.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Гост
    Последно от колко часа е протеста?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Разбрах, че си дала на всички мъже във фирмата.
- Ми нулева кръвна група съм, казаха, че мога да давам на всички.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари