Протестиращи: Долу ръцете от Валери!

0
Двайсетина човека се събраха пред Народното събрание в защита на Валери Симеонов
Двайсетина човека се събраха пред Народното събрание в защита на Валери Симеонов Видео: bTV

Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива, Националното сдружение „Българска домашна ракия“ и Националната асоциация за здравословно хранене за децата излязоха на протест, пред Народното събрание, в подкрепа на новоизбрания зам.-председател на народното събрание Валери Симеонов, предаде репортер на БГНЕС.

Пред сградата с надписа „Съединението прави силата“ те развяха лозунгите: „Долу ръцете от Валери“, „Валери – патриот на дело, не на думи“, „Валери – смел и честен патриот“, „Валери – този път не си сам“ и др.

Всички дошли се обединиха около тезата, че всичко, което е обещал Симеонов е изпълнил.

Единствен Симеонов подкрепи малките търговци на горива в борбата срещу монопола и затова сме тук, за да го подкрепим“, заяви Николай Бабаджанков и каза, че майките на децата с увреждания нямат право да искат оставката му, тъй като той се е извинил за думите си.

Той беше свален от поста, който заемаше тогава. Мисля, че вече е изкупил вината за грешката си“, добави още той и подчерта, че не са срещу майките и тяхната кауза за достоен живот на децата им. Те искат оставката на депутатите, подкрепили кандидатурата на Симеонов за зам.-председател, както и неговата.

Според Росинка Бъчварова, протестът на майките е политизиран.

Не знам кой стои зад тях, но мисля, че Валери Симеонов е изкупил вината си, след като им се извини и подаде оставка. Не съм съгласна с протеста на майките срещу Симеонов. Той е човекът, който защитава дребния бизнес и застава с лицето си и зад гърба на малките“, заяви Бъчварова и предположи, че зад тях стоят онези, които в деня на избора на Симеонов са излезли от пленарната зала. Тя призова още майките да преосмислят действията си.

Искаме да подкрепим Валери Симеонов. Всяка представена партия в парламента има право да избере свой председател. Те си го избраха. Ние го харесваме и затова го подкрепяме. Майките могат да искат да свалят цялото правителство. Както има грешка, така има и прошка. Прекалено е да се искат 118 оставки на избралите Симеонов, както и неговата“, коментира Любен Шарланджиев, който е дошъл от Куклен, за да подкрепи Валери Симеонов.

Тази вечер, майките от "Системата ни убива" ще излязат на пореден протест с искане Валери Симеонов да напусне зам.-председателското място в Народното събрание, както и всички 118 депутати, които са гласували за него.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари