Децата ни все още помнят гаврата, която той си направи с техните увреждания

0
Валери Симеонов: Това, че някой протестира си е негово право
Валери Симеонов: Това, че някой протестира си е негово право Видео: bTV

Той коментира, че протестът им е намеса в правилата на Народното събрание.

Майките на деца с увреждания излязоха отново на протест пред Народното събрание. Недоволството на организацията „Системата ни убива” е породено от избора на Валери Симеонов за заместник-председател на парламента, предаде bTV.

Протестиращите искат оставката му, както и оставките на всички, които са го подкрепили за поста.

Въпреки лошото време и проливния дъжд, майките отново излязоха на улицата. Те споделиха, че са обидени от назначението, след като миналата година той ги нарече „Кресливи жени с уж болни деца”.

Тогава след серия от протести се стигна до оставката му като вицепремиер.

„Обиждат ни народните представители, обижда ни назначаването на Валери Симеонов. Децата ни все още помнят гаврата, която той си направи с техните увреждания. Ние защитаваме честта на децата си, а сега се надяваме обществото да ни подкрепи и да не остави нашите деца да се борят за справедливост в тази държава”, коментира Вера Иванова.

По думите им правителството не си е научило урока за една година. Майките се заканиха, че и този път протестите ще бъдат продължителни. В понеделник те планират и автошествие.

Протестът беше коментиран и в парламента. По думите на новия зам.-председател Валери Симеонов този пост е за Обединените патриоти. Той допълни, че не се е издигнал сам, а неговото име е дошло като предложение от неговата парламентарна група.

„Правото на група „Обединени патриоти” на зам.-председател е неоспоримо – то е и съгласувано с всички останали групи. Този пост 4 месеца стои незает, с решение на групата съм определен аз да го заема. Това, че някой протестира си е негово право”, посочи Симеонов.

По думите му това е намеса в правилата и реда в парламента.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари