Протести в защита на Желяз Андреев

0
Те са организирани от негови приятели в социалните мрежи с призив да не се допусне той бъде екстрадиран в Съединените щати
Те са организирани от негови приятели в социалните мрежи с призив да не се допусне той бъде екстрадиран в Съединените щати

Протести в защита на 29-годишния Желяз Андреев ще се проведат тази вечер пред Съдебните палата в София и Добрич.

Те са организирани от негови приятели в социалните мрежи с призив да не се допусне той бъде екстрадиран в Съединените щати по искане на прокуратурата във Флорида, предаде БНР. Стартът на протестите е обявен за 18 часа.

Протестите бяха насрочени преди окръжният съдия от Добрич Атанас Каменски да пусне Андреев на свобода с мотив, че позицията му в разследваната за нарушаване на ембаргото срещу Сирия фирма "АВ Троникс" е била с обслужващ характер и няма доказателства, че той е извършил умишлено закононарушение. И още - българското законодателство не борави с понятието "заговор за престъпление и измама към САЩ". 

Младият мъж е на свобода с мярка за неотклонение "подписка", която прокуратурата има право да протестира.

"Чувствам се удовлетворен за момента", каза след няколко денонощия в ареста Желяз Андреев и се въздържа от коментар ще разреши ли българският съд той да бъде върнат и съден в САЩ.

Вече стотици в социалните мрежи изразиха мнение, че обвиненията срещу Желяз са абсурдни и той е невинен. Много от тях се готвят да го направят и тази вечер в София, Добрич и Лондон.

Източник: БНР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари