Протестът стигна и до ПИК, хората оставиха чували с боклук

1
Според демонстрантите, агенцията нарушава журналистическите стандарти и използва клевети по отношение на протестите срещу премиера и главния прокурор
Според демонстрантите, агенцията нарушава журналистическите стандарти и използва клевети по отношение на протестите срещу премиера и главния прокурор

Демонстрация срещу информационната агенция на Недялко Недялков се провежда пред офисите на компанията.

Според участниците, агенцията нарушава журналистическите стандарти и използва клевети по отношение на протестите срещу премиера и главния прокурор.

Демонстрацията протича под наслов “Истина за смет“ и преминава и до момента преминава спокойно.

Организатори на проявата са фейсбук групите “Орлово гнездо“ и “Граждански мегдани“, както и сдруженията “Боец“ и “Обществен контрол“, информира БНР.

Пред сградата на информационната агенция са се събрали няколко десетки хора, повечето участници в антиправителствения протест.

Според тях медията на Недялков, която е свързана с депутата Делян Пеевски, произвежда фалшиви новини в услуга на властта.

Хората тук поставиха символично няколко торби с чували с боклук пред офиса на информационната агенция, а препратката е, че тя – “произвежда журналистически боклук“.

Заради подобни медии България е по 111 място по свобода на словото в света, казаха демонстрантите.

Демонстранти обясниха защо са се събрали именно пред офиса на агенцията на Недялков:

Тук е мястото, където се ражда лъжата. Това е информаторът на клеветата. Тук непрестанно се говорят неистини по политически неудобни лица. Тук се брани властта и се създава една паралелна реалност“.

Това казаха протестиращите, които се обявиха за свободата на словото, за такава демонстрираха и контрапротестиращите, които защитават медията на Недялко Недялков с плакати с надпис - “Долу ръцете от свободното слово“.

Двете групи са разделени от кордон от полицаи.

Същевременно на площад "Независимост" вече се събират участници в 83-ата вечер на протести срещу правителството и главния прокурор.

Пред входовете на Министерския съвет и сградата на Народното събрания има засилено полицейско присъствие.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари