Протест в Плевен в защита на мъж, обвинен в опит за убийство

1
Обвиняемият повече от година е в ареста
Обвиняемият повече от година е в ареста Видео: NOVA

Обвиняемият повече от година е в ареста

Десетки излязоха на протест пред сградата на съда в Плевен. Днес е насрочено заседание срещу млад мъж, обвинен в опит за убийство, а защитата му твърди, че е невинен и е бил в условия на неизбежна самоотбрана. Васил Кочев повече от година лежи в ареста.

Повдигнатото обвинение е за тежко умишлено престъпление - опит за убийство. Според приетата от съда съдебномедицинска експертиза става дума за подкожно нараняване, което е под два сантиметра. Практиката на ВКС и съдилищата е такива случаи да се третират като средна телесна повреда”, заяви единият от адвокатите на обвиняемия Невелин Маринов, цитиран от NOVA.

По думите на защитника случаят е от преди година. „Васко е извикан случайно пред една от местните дискотеки - без да познава хората и да има каквито и да било отношения с тях. Става спречкване между две групи, като в едната от тях е един от шефовете на охранителна фирма. Според мен става въпрос за борба между охранителите за територия. Формата вече не охранява обекта, пред който става боя. Пострадалият е жив и здрав”, посочи Маринов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари