Протест пред КТБ в Русе нямаше

0
Протест пред КТБ в Русе нямаше
Снимка: Топ новини
Протестът за отваряне на КТБ в Русе на практика не се състоя. Едва 6-7 души се разхождаха и се оглеждаха пред централния офис на банката между 17:30 и 18 ч. днес, пише "Топ новини".

Те си поговориха за сложната ситуация и неприятностите, които срещат със запорираните спестявания в банката. Присъстващите бяха категорични, че не е нормално толкова време да задържат вложенията им след неколкократните уверения, че те ще бъдат възстановени от държавата. Споделени бяха мнения, че при подобни случаи в други страни парите се изплащат на хората в много по-кратки срокове. След около половин час разговори "протестиращите" се разотидоха.

Припомняме, че за днешния 19 август бе насрочен протест пред клоновете на КТБ в София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Велико Търново, Сливен и Русе. Всички бяха организирани от фейсбук групата "KTБalive", която е създадена с цел отваряне на Корпоративна търговска банка.

Действията са насочени срещу спорните действия на Българската народна банка по проблема с Корпоративна търговска банка.

Организаторите на протеста смятат, че затварянето на финансовата институция може да доведе до фалит на банката и до големи финансови загуби както за вложителите и кредитополучателите, така и за частния бизнес и държавни и общински предприятия.

Източник: Топ новини
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари