Протест блокира кръговото кръстовище на "Дунав мост"

5
Овощари и зеленчукопроизводители изсипаха продукцията си на пътното платно
Овощари и зеленчукопроизводители изсипаха продукцията си на пътното платно Видео: Кис 13

Овощари и зеленчукопроизводители организираха протест в късния следобед край ГКПП "Дунав мост" при Русе, като затвориха за кратко кръговото кръстовище в района

"Искаме адекватна политика от Министерството на земеделието в сектора "Плодове и зеленчуци". Афишира се, че това е приоритетен сектор, а всъщност действията на министерството не показват това", каза Николай Колев от Съюза на дунавските овощари, цитиран от БТА.

По думите му бюджетът за т.нар. ковид мярка се разпределя несправедливо.

"Събраха ни в края на миналата седмица с представителите от сектор "Животновъдство", за да ни скарат. От министерството искат бюджетът по "ковид мярката" да бъде разпределен 60 процента за животновъдите и 40 процента за нас. Ние не сме съгласни с това и искаме парите да бъдат поравно", каза още Колев.

Протестиращите настояват и за допълнителни средства до края на годината.

"Разходите ни са големи, тъй като цените на тор, ток, вода и гориво са много високи. Минимумът, необходим, за да преодолеем нарастващите цени, е 150 лева на декар", обясни Колев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    8
    дрън дрън
    Хора те тия субсидий да не мислитр, че влизат в техния джоб? Извинявай ама тия субсидий отиват при тия с препаратитеи т.н големи компаний, и за машини и т.н и даже са недостатъчни. Те сами растът без грижи тия плодове и зеленчуци нали. Ако ги няма субсидийте ще си купите ли от кауфланд домат на 10лв килото, или ябълки на 7лв килото? Щото се съмнявам. Извинявсйте ама пряк пример ви е тъпото олио. Нека хората протестират има защо. Зърнарите все ревът за субсидий и не се налапаха, там можем да поспорим кой крив кой прав, но конкретно при овощарите винаги са последна дупка на кавала и са най изтормозени според мен. Имам познати занимаващи се с градини…ами аз живея по добре от тях с извинение. И ми е жал за целия труд който влагат и той не е оценен. И мен не ме кефи работата ми ама нямам избор, ама тия хорица кучетата ги яли.. Браво, дано Министерството вземат адекватно решение по въпроса и да разделят по равно на секторите, или поне справрдливо защото всеки сектор има различна нужда от финансова помощ! Всеки сектор е приоритетен не само един!
  • -3
    7
    русенка
    Най-добре КОМУНИЗМА да се върне! И САМО ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ да нямате НИЩО! Ланкаджий сте вий коментаторите отдолу…
  • 0
    6
    варненка
    Чета коментарите и се чудя колко злоба има във вас хора с дребни души. Хайде елате вие да работите, елате вие да работите особено да не говорим в активен сезон. За тях няма лято, няма зима, там са, и то наравно с работниците, по 12-16 часа са там! В частния сектор съм, имам пекарна и на мен не ми е лесно, ама не съм тръгнала да рева и да плюя труда на хората и усилията които влагат. Мъжа ми се занимава със земеделие и много добре разбирам какво има предвид г-н Колев в изявлението си. Няма почивка със семейството, няма оо днес не ми се ходи на работа ще си остана вкъщи или болен съм да взема да си пусна един болничен, няма днес вали не може да работим или студено е ще седим вкъщи да топлим печките. ТАМ НАВЪН СА! Много знаете да лаете и да се оплаквате, но не сте в чуждите обувки. Абсолютно всеки един сектор изпитва сериозни затруднения в момента, така че моля ви се драги коментатори осъзнайте се! Като не си търсите правата винаги все някои ще ви е виновен, но вие сте отговорни еднолично да потърсите решение за вашите проблеми в следствие на сектора в който сте избрали да работите ЛИЧНО ВИЕ! Някой от коментиращите попита с какво Ковид пречи на тези хора, Ковид изтика пазара във веригите, а във веригите не се работи с българска стока. Мислете с главите си преди да коментирате! На никого не му е лесно, въпроса е че ей там отгоре има хора, които не ги интересува ничий сектор как и с какво се справя в тези трудни времена а гледат само да се налапат и да изпокарат народа! Но ние сами сме си виновни до известна степен, защото гледаме все в чуждата паница а не в своята! Повръща ми се от вас. Хубава вечер!
  • 14
    5
    Алъш-вериш
    Защо неможете да оцелеете без субсидии? Каквото произведете, продавате, ако сте на печалба-продължавате, ако няма печалба - фалирате. Ами таксиджиите и на тях да дават субсидии бря. На чистачките по улиците и на тях субсидии, на учителите-субсидии, на месаря - субсидии. Аман от лешпери. Без субсидии те фалирали. Ама работете бе получатели на субсидии.
  • 7
    4
    трети русенец
    Ало, сърди се на оня простак, който написа че комбайна си е негов, полята са негови, ще продава на колкото си иска. Аме реве за субсидии. Европейски - не руски. Така, че засрами се. И иди обясни недоволството си на другарката Корнелия Нинова, дето направи за министър Иван Иванов. Честните комунисти от Шумен спряха да гласуват за БСП заради него.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари