Пролетта отново измести зимата на Коледа

2
В Русе максималната температура достигна 19 градуса
В Русе максималната температура достигна 19 градуса Снимка: Facebook / Stefan Nedqlkov

В Русе максималната температура достигна 19 градуса

Жегата остава, очакваме до 22 градуса на места, прогнозират синоптиците от Meteo Balkans.

През нощта срещу вторник ще преобладава разкъсана висока облачност. Вятърът в повечето райони ще стихне, но ще се задържи от югозапад. Силен ще се задържи над крайните североизточни райони. След полунощ в равнините и котловинните полета ще има условия за краткотрайни мъгла или ниска слоеста облачност. В големите градове ще има условия и за по-високи нива на фини прахови частици.

Очакваните минимални температури ще са между минус 1°С и плюс 7°С, по-топло ще бъде по Черноморието - около 8-10°С.

През втория ден на Коледа, ще преобладава разкъсана облачност, която в много райони ще намалее до слънчево време. Ще духа слаб до умерен западен вятър. Температурите ще се повишат още и ще са нетипични за сезона.

Максималните температури ще се повишат и ще са между 14°С-17°С. Доста по-високи над Дунавската равнина и Тракия - до 19-22°С

Времето по планините

През нощта срещу понеделник ще преобладава ясно време. Ще духа слаб западен вятър. През деня ще преобладава слънчево време. Ще бъде доста топло.

Внимание! Поради по-топлото време и очакваното снеготопене, рискът от възможни лавини във Витоша, Рила и Пирин се увеличава!

Максималната температура на височина 1200 метра надморска височина ще е около плюс 14°С, на 2000 метра - около плюс 8°С.

Времето по Черноморието:

През нощта срещу вторник ще е предимно ясно. През деня ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен западен вятър.

Минималните температури ще са между 9-10°С. Максималните ще достигнат стойности - до 15-16°С

Времето на Балканите:

През следващите 24 часа полуострова ще попада под влиянието на антициклон и времето ще е предимно ясно. Температурите ще се повишат и ще са нетипични за сезона. Очакваме да е предимно слънчево и сравнително топло.

Температурни рекорди в редица градове в страната отчетоха днес. Сред тях е и Русе, където максималната температура достигна 19 градуса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари