Прокурор: Хората, издигнали Чикагото за кмет, трябва да понесат отговорност

0
Борислав Сарафов коментира казуса с русенеца Венцислав Ангелов, по прякор Чикагото
Борислав Сарафов коментира казуса с русенеца Венцислав Ангелов, по прякор Чикагото

Зам.-главният прокурор Борислав Сарафов коментира вчера в предаването на БНТ „Още от деня“ пред водещия Димитър Цонев казуса с русенеца Венцислав Ангелов, по прякор Чикагото.

Припомняме, той беше кандидат за кмет на Община Русе. Малко преди изборите на 25 октомври стана ясно, че Върховният касационен съд (ВКС) – третата и последна инстанция, го е признал също да виновен, както предишните две, но е намалил присъдата му от 6 години лишаване на свобода на 3 г. и 6 месеца, предаде Топ новини.

Когато наказанието му трябваше да бъде приведено в изпълнение се оказа, че Ангелов се е укрил и не е на нито един от адресите, които е дал по-рано на държавните органи. По тази причина той беше обявен за общодържавно издирване.

Борислав Сарафов припомни тези факти и заяви, че за издигането на кандидатурата на осъден на две инстанции човек, за когото се чака решението на третата, морална и обществена отговорност трябва да носят хората, които са го издигнали.

В отговор на коментара на водещия Димитър Цонев, че това е станало умишлено, точно с цел възползване на имунитета на кандидатите за кметове и общински съветници, Сарафов отговори, че наказателното производство срещу Венцислав Ангелов е започнало много преди предизбораната кампания, поради което за него правилото за имунитета не е важало. 

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари