Кандидат-кмет на Русе получи затвор, вместо мандат

0
Чикагото  в залата на Русенсикя окръжен съд.
Чикагото в залата на Русенсикя окръжен съд. Снимка: Николай Каламов

Кандидат-кмет на Русе получи 3,6 г. затвор, вместо мандат, съобщават от Труд. Върховният касационен съд /ВКС/ намали 6-годишната присъда на Венцислав Ангелов - Чикагото /46 г./ за наркотрафик от Перу към Европа. Той вече е излежал 10 месеца след ареста му от 21 август 2011 г. до 3 юли 2012 г. Решението е окончателно и не може да се обжалва.

До вота на 25 октомври т.г. предизборният имунитет спестява решетките на Венцислав Ангелов. Учредителят на Народна патриотична партия "Промяна" беше издигнат за кмет от Националната републиканска партия с председател Младен Младенов.

Миналата година Чикагото беше осъден от окръжния съд в крайдунавския град за участие в международен трафик на 5,171 кг кокаин за 1 448 132 лв. Великотърновският апелативен съд /ВТАС/ потвърди присъдата му, която беше обжалвана и пред ВКС. "Невинен съм по всички обвинения", твърди Венцислав Ангелов. При наркооперацията на ГДБОП той бил бил на почивка в Кипър с двете си деца.

Чикагото нашумя миналото лято след 24-часов арест за банков терор с разпространен клип в Youtube и призиви към вложителите да теглят парите си. Той се включи активно във февруарските протести преди 3 г. и създаде група "БАСТА" във Фейсбук. После отстъпи името на новосъздадената партия от отцепници в ГЕРБ и учреди своята "Промяна".

Участието му в политиката конкурираше създаденото НД "Свобода" от Бисер Миланов и двама от синовете на Чикагото. Йордан и Цветан Боневи подкрепяха протестите на баща си миналото лято, докато Венцислав Ангелов и Миланов не се скараха. Чикагото публично обяви, че той го е унижил пред синовете му и го заплаши с убийство. Политикът има 7 деца от няколко брака и 4 предишни присъди, включително условна и 2 глоби.

Бисер Миланов също се кандидатира за кмет. Той беше номиниран от инициативен комитет, но Общинската избирателна комисия отказа да го регистрира и за независим общински съветник.

Източник: Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари