Прокуратурата: Задържаните за шпионаж българи се разследват и у нас

0
Досъдебното производство е образувано през март 2023 година
Досъдебното производство е образувано през март 2023 година

Досъдебното производство е образувано през март 2023 година

Софийската градска прокуратура (СГП) ръководи разследване за престъпление по Глава първа от Наказателния кодекс, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. То е във връзка с разпространена информация, че български граждани са задържани на територията на Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия за предполагаем шпионаж в полза на Руската Федерация.

Досъдебното производство е образувано през март 2023 г. За установяване на престъпната дейност се извършват съвместни действия с Държавна агенция „Национална сигурност“. Предвид характера на досъдебното производство и това, че съдържа класифицирана информация, на този етап не може да се предоставят повече подробности, посочват от СГП.

По-рано днес Би Би Си съобщи, че трима български граждани са задържани във Великобритания по подозрения за шпионаж в полза на Русия, като публикува техни снимки и обяви имената им.

BBC NEWS

Посланикът на България в Обединеното кралство и Северна Ирландия Марин Райков заяви, че британските институции не са информирали посолството ни за задържането на тези три лица, които се цитират в съобщението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари