Прокуратурата обвини 15-годишно момче от Стара Загора в измама

0
Непълнолетният използвал фалшив профил в социалните мрежи, в който се представял за жена
Непълнолетният използвал фалшив профил в социалните мрежи, в който се представял за жена

Непълнолетният използвал фалшив профил в социалните мрежи, в който се представял за жена

Районната прокуратура в Стара Загора обвини непълнолетно момче и негов помагач за измама. Това съобщават от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив.

На 3 март 2023 г. 15-годишният Н.А. и В.Н. на 46 години в съучастие помежду си заблудили мъж, че ще му продадат каравана. За целта непълнолетният използвал профил в социалните мрежи, в който се представял за жена и предлагал за продажба различни стоки, включително и каравана с продажна цена от 2500 лева. В обявата имало и посочен телефон. Пострадалият мъж се свързал с Н.А. по телефона и му било обяснено, че трябва да преведе капаро в размер на 700 лв. Той превел сумата, която била изтеглена от В.Н.

Двамата обвиняеми са установени като съпричастни към извършени поредица от измами по същата схема в цялата страна. По време на разследването са разпитани свидетели, извършени са претърсвания по адреси и са иззети мобилни апарати, пластики на банкови карти, СИМ-карти и документи, събрани са писмени доказателства, назначени са експертизи.

По искане на наблюдаващия прокурор на двамата обвиняеми е наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари