Бойко Рашков представи хода на реформата в МВР

0
Кирил Петков и Асен Василев засвидетелстваха подкрепа за предприетите действия
Кирил Петков и Асен Василев засвидетелстваха подкрепа за предприетите действия Снимка: МВР

Кирил Петков и Асен Василев засвидетелстваха подкрепа за предприетите действия

В присъствието на политическото и професионалното ръководство на МВР министърът на вътрешните работи Бойко Рашков представи пред министър-председателя на Република България Кирил Петков и заместника му и министър на финансите Асен Василев направеното в Министерството на вътрешните работи по отношение на реформата с акцент оптимизиране на дейността.

Двамата бяха запознати с предприетите действия на базата на изготвен математически модел след обстоен преглед в няколко направления и отчитане на обективните факти както по територии, така и по направления на дейност. Реформата ще изведе полицейски служители близо до гражданите и ще има функционален ефект, отчете министър Рашков и уточни, че действията по нея продължават поетапно по изградения модел и въз основа на натрупания опит. В този смисъл вътрешният министър подчерта, че всички стъпки се предприемат по начин, който няма да отслаби способността на МВР да изпълнява функциите си по обезпечаване на сигурността и обществения ред.

Министър-председателят Петков и вицепремиерът и министър на финансите Василев подкрепиха действията, реализирани до момента във вътрешното ведомство. Двамата засвидетелстваха доверие към ръководството на МВР в лицето на министър Рашков. В рамките на срещата бяха обсъдени и идеи за реформи по актуални проблеми в по-широк мащаб.

Информация за хода на реформата в МВР, както и за състоянието на престъпността и резултатите от противодействието й, справянето с миграционния натиск, материално-техническото обезпечаване на ведомството и законодателните инициативи на МВР ще бъде предоставена на медиите утре, 9 юни, от 10 часа в сградата на Главна дирекция „Национална полиция“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари