Производители: Рискуваме някои райони на България да останат без хляб

0
Те прогнозират и покачване на цената на хляба
Те прогнозират и покачване на цената на хляба Видео: NOVA

Те прогнозират покачване на цената на хляба

Ако не получим компенсации за електроенергията за месец май, за предстоящия месец юни, компенсация за новата цена на газа, както и започване на разговори за отпадане на ДДС - рискуваме България да остане без хляб в някои райони”. Това заяви в студиото на “Здравей, България” Марияна Кукушева от Национален браншови съюз на хлебарите.

Има производители, които нямат комбинирани пещи и работят само на газ. Ако липсва гарантирана доставка на газ, те няма да могат да работят, обясни Кукушева.

Живеем и работим в условия на безмяра и на вяра, защото не знаем какви разходите, които днес имаме, какви ще бъдат утре”, каза още тя и прогнозира, че цената на хляба ще скочи още.

Според управителя на малък цех за хлебни изделия Росен Иванов цената на насъщния трябва да се повиши с 20-25%, за да могат производителите да продължат работа.

Електроенергията поскъпна с около 150%, брашното - с около 30, олиото - със 100. Всичко това налага ние да повишим цената”, обясни Иванов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари