Производители на кафе в Бразилия са все по-притеснени от намаления добив

0
Климатичният феномен "Ла Ниня" продължава да влошава условията в региона
Климатичният феномен "Ла Ниня" продължава да влошава условията в региона Видео: Ройтерс

Климатичният феномен "Ла Ниня" продължава да влошава условията в региона

Производителите на кафе в Бразилия усещат последиците от продължаващия феноменЛа Ниня“, като колебанията в температурата и моделите на валежите влошават сушите и наводненията в различни региони, увреждат културите и нанасят огромен спад на реколтите.

Климатичният феномен включва необичайно ниски температури на повърхността на морето в източната и централната екваториална част на Тихия океан, като настоящата вълна вече продължава почти три години, информира NOVA.

Пазарът очаква неизбежен спад на основните култури в Бразилия като боб, царевица и кафе тази година, тъй като "Ла Ниня" продължава да причинява сътресения.

През 2017 г. годишното производство на кафе на зърна в региона е било близо 14 000 тона. През следващите години, местните експерти очакват регионът да произведе не повече от 10 000 тона кафе.

Можехме да произвеждаме 50 торби кафе на зърна на хектар преди три години, но сега можем да произвеждаме само 15 торби на хектар. Най-голямото предизвикателство пред производството на кафе през последните години беше времето. Имахме три години на непрекъснато лошо време, което сериозно засегна нашето производство. Преживяхме градушка, слана, недостиг на вода, висока температура и какво ли още не", каза Адемар Перейра, президент на селския съюз на Каконде.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари