Производител на зеленчуци за проверките: Идеята е да ни откажат

6
Петър произвежда зеленчуци от 20 години
Петър произвежда зеленчуци от 20 години Видео: Русе Медиа

Напрежение на зеленчуковата борса в Русе.

От снощи са започнали проверки от страна на приходната агенция. Всички входове и изходи са блокирани, а производителите, които идват да продават продукцията си сутринта, предпочитат да се върнат обратно.

Проверяващите са пристигнали снощи в 20 часа и са отцепили достъпа на вход и изход. На контрол подлежи всеки автомобил, който иска да премине през блокадата. Това изненада неприятно производителите, които сутринта дойдоха да продават стоката си.

По информация на търговците се проверяват документи за произход на стоката, земеделски карти, касови апарати. Земеделски производител с краставици се оплака, че са му забранили да ги продава днес, тъй като не е указано във въпросната земеделска карта дали са оранжерийни или не. „Пълно безумие, всяка краставица си е краставица и расте от земята“, коментира мъжът, предава Русе Медиа.

Заради проверките борсата на практика почти е спряла работа, а производителите са притеснени.

Дойдох в 5 часа, те бяха тук. Не знам каква е целта на проверката, но търговията и без това е свита. Имам чувството, че идеята е да ни откажат нас, производителите – наемите се вдигат, осигуровките се вдигат, стоката е на стотинки. Хората нямат пари, това е цялата истина“, казва Петър, който отглежда зеленчуци от 20 години.

Заради проверките производителите, които все пак са допуснати да продават, предпочитат да търгуват само в едри количества. Така например картофите се продават на цели чували, а не на разфасовки по 3 кг и 5 кг, тъй като е по-лесно да се отчетат пред НАП. Засега най-облагодетелствани са прекупвачите, които имат помещение под наем и продават там стоката си.

Проверяващите днес отказаха коментар за акцията. Очаква се проверките на зеленчуковата борса в Русе да продължат и в следващите няколко дни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Едно не разбрах - защо ме изхвърлиха от тролея? Стоях си кротко, на никого не пречих и весело си скърцах със стиропор по стъклото.

Харесай Дунавмост във Фейсбук