Прогноза за времето до 17 декември

2
Какви градуси ни очакват?
Какви градуси ни очакват?

Какви градуси ни очакват?

От понеделник валежите ще спрат. До средата на декември времето у нас ще е с параметри, близки до обичайните – късноесенни дневни температури в интервала от 5 до 10-12 градуса, чести валежни обстановки покрай преминаването на циклони от Средиземноморието и кратки тихи, слънчеви периоди с мъгливи сутрини.

След студения фронт в неделя, в понеделник валежите ще намаляват и ще спират, предава NOVA. Облачността от запад на изток ще се разкъсва към слънчево време и до края на деня това ще се случи над почти цяла България, без крайния югоизток. Дневни температури ще са между 3 и 8 градуса. В часовете до обяд ще вали дъжд и мокър сняг на много места в югоизточната половина на страната, на североизток, по Черноморието, в Източна Стара планина, Странджа, Сакар и Източните Родопи.

Вторникът ще е облачен и мъглив сутринта, но валежи са малко вероятни. Сряда и четвъртък с развитието на циклон от Средиземноморието ще се създаде валежна обстановка. В първия от дните валежите ще са от сняг в планините на запад и дъжд в ниското. По-значителни ще са количествата около крайбрежието. В четвъртък с преминаването на размит студен фронт ще има условия и за снеговалежи и по високите котловини на запад, в Предбалкана и на места на североизток.

В петък още в ранните часове облаците ще са минимални с изгледи за слънчев ден със сутрешни мъгли в котловините, низините и покрай водоемите. В събота ще е облачно, но сухо. А в неделя страната ни ще е под влияние на обширен средиземноморски циклон с валежи, дори на места интензивни, но от дъжд.

В седмицата 11-17 декември времето се очертава да е по-спокойно. Повишена вероятност има вторник-сряда да премине студен фронт с оскъдни валежи от дъжд и сняг и сравнително по-ниски температури с градус-два. След това, до неделя, ще има минимална вероятност за валежи и постепенно затопляне. Около 15 декември за кратко дневните температури ще се повишат до 8-13 градуса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари