Професор Мирчев с коментар след уволнението му от Софийския университет

1
Студенти обвиниха проф. Мирчев за изказвания, че ромите са "доста агресивна общност", пакистанците и афганистанците са „примитивни културни норми още от седми век“, а чернокожите и арабски мигранти в Италия са „агресивно и нежелаещо да се интегрира малцинство"
Студенти обвиниха проф. Мирчев за изказвания, че ромите са "доста агресивна общност", пакистанците и афганистанците са „примитивни културни норми още от седми век“, а чернокожите и арабски мигранти в Италия са „агресивно и нежелаещо да се интегрира малцинство" Снимка: Фейсбук

"Известявам Ви. 18.30 часа. Скандалът срещу мен в Софийски университет завърши. На 36-я ден. Вижте аргументацията..."

Така започва коментарът на проф. Михаил Мирчев в личния му фейсбук профил относно мотивите на Софийския университет за го уволни. Ето какво написа още професорът: 

"В първата част останах с убеждение, че се отхвърлят по същество обвиненията и тяхната спекулативност.

Във втората част са представени препратки от Етичната комисия към членове от Етичен кодекс на преподавателите в СУ. Но препратките звучат доста оспоримо. В третата част е осъдителното решение. Аз го възприемам като е НЕпропорционално...

Накрая има декларации за лоялност на Университета.

Тук, след всичко, лично благодаря на Ректора г-н проф. Анастас Герджиков. Три пъти разговарях с него. Впечатлен съм от високото му интелектуални и професионално равнище. По казуса той прояви лично желание да бъде максимално балансиран...Наясно съм под какъв натиск се е оказал.

Благодаря му за личната му колегиалност. Накрая, искрено благодаря на колегите си от Факултет ФНОИ, по-рано бе ФНПП. Чудесно работихме заедно 22 години. Тук съм преподавал близо 10 дисциплини. Аз продължавам да си върша работата. И да бъда честен към фактите от живота. Младите имат нужда от това - още повече в днешното време.

Бъдете здрави. Приятна Нова 2021 година. Вярвам, че през нея много от примките ще се разхлабят около вратовете и душите ни."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари