Проф. Пламен Киров: Ще има съвет отвън да се състави правителство

0
Според бившия конституционен съдия политиците ни нямат полезен ход
Според бившия конституционен съдия политиците ни нямат полезен ход Снимка: БГНЕС

Най-вероятно ЦИК знае каква е избирателната активност, но не подават данните

ЦИК изчисли изборните резултати, но комисията не може да каже каква е избирателната активност. Първото нещо, което трябваше да бъде подадено, е тя. Най-вероятно се знае каква е тя, но не се подават данните“. Това коментира в предаването „Тази сутрин“ по bTV бившият конституционен съдия и преподавател по конституционно право проф. Пламен Киров.

Има седем дни, в които трябва да се оповестят крайните резултати. След като бъдат обявени избраните народни представители, президентът ще свика Народното събрание. След провеждането на първото заседание държавният глава може да започне консултации с партиите за формиране на правителство“, уточни той.

Според него „ще има съвет отвън“ да се състави правителство.

Това е причината политическите партии да са толкова обрани. Полезен ход нашите политици нямат. Ще им бъде обяснено, че ако искат средства от фондовете за възстановяване, трябва да има правителство. Все пак трябва да се гласува бюджет за следващата година“, подчерта проф. Киров.

Избирателите не са изморени от избори, а от това, че партиите не дават решения на кризите. Българските партии не можаха да разберат какви са политическите програми“, добави той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари