Христо Панчугов: Очаквам много ниска избирателна активност

0
Политологът описва кампанията за парламентарните избори като лишена от въображение
Политологът описва кампанията за парламентарните избори като лишена от въображение Снимка: БГНЕС

Политологът описва кампанията за парламентарните избори като лишена от въображение

Като лишена от въображение описва кампанията за парламентарните избори на 2 октомври политологът Христо Панчугов. По думите му липсва опит за мобилизиране на странични групи извън твърдите ядра на партиите. Затова и той очаква много ниска избирателна активност на 2 октомври.

За съжаление политиците са се отказали от разбирането, че за гласа на българските граждани трябва да се борят. Те са свикнали с усещането, че този глас може да бъде предвиден, управляван. Говорим си за проучвания, за решения на база общественото мнение, в този смисъл българските политици са свикнали да се опитват да управляват обществените нагласи, а не да ги променят. И когато обществените нагласи са насочени към това да очакват малко по-смислен разказ, да очакват от политиците ясни и конкретни ангажименти, а политиците са неспособни да отговорят на тези очаквания- Това е резултатът- примирение и опит да се управляват щетите, а не да есе променят обстоятелствата“, коментира Панчуков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    4
    До 3
    Обичам, когато дъщеря ти се "будалка" с езиче по топките ми, тъпунгер! Жена ти и тя искаше, ама много дърта вече!
  • 3
    3
    До 2
    Тъпунгер , не вдяваш ли , че човека се будалка? Направи усилия и завърши прогимназия , защото отдалече личи , че си недомаслен !
  • -1
    2
    До 1
    Ами заминавай за Сатрапия или Сев. Корея! И там сега е такъв "рай" дето го описваш, тъп боклук вмирисан!
  • -1
    1
    Живота навремето
    беше приятен. Тогава получавах 105 лева на месец! Данъка ми беше 15 лева , а плащах наем само 30 лева. С останалите 60 лева си живеех като Цар. Една бутилка вино Луд Гидия струваше 1 лев и 73 стотинки. Беше ми разрешено да участвам редовно на манифестации за 1 май ,на 9-ти септември , за Октомврийската революция и след работа бях в кръжок за Партийна ,учебна година за безпартийни. Забранено ми беше да ходя в Гърция и други фашистки държави. Кеф беше !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари