Проф. Огнян Герджиков: Волеизявлението на Кирил Петков за гражданството е достатъчно

0
Поведението на Кирил Петков да зависи от друга страна е правен абсурд
Поведението на Кирил Петков да зависи от друга страна е правен абсурд

Поведението на Кирил Петков да зависи от друга страна е правен абсурд

"Оказва се, че Кирил Петков е виновен или не е виновен от действията на трета страна - Канада. Ако в срок от две седмици Канада беше освободила Кирил Петков от канадско гражданство, той щеше да бъде абсолютно изряден. Волеизявлението му е достатъчно. Поведението на Кирил Петков да зависи от друга страна е правен абсурд. От Конституционния съд не са осмислили този факт. Ако Канада е имала задължение в двуседмичен срок да се произнесе за гражданството и не го прави, Кирил Петков страда, ако го направи - той е изряден", това каза в "Твоят ден" по NOVA конституционалистът проф. Огнян Герджиков.

Според него в оценяване поведението на Кирил Петков в зависимост от действието на трета страна липсва правна логика.

Той също така бе категоричен, че не може да се търси отговорност от президента Румен Радев по този казус.

За него служебният кабинет върши добра работа, въпреки грешките и трудностите и е оптимист, за съставянето на редовно правителство след изборите. Юристът прогнозира, че ГЕРБ ще бъдат първа политическа сила, но отново ще бъдат в изолация и втората сила ще бъде "Продължаваме промяната".

За днешния празничен ден и настоящата здравна криза професор Герджиков смята, че сме толкова будни, че не вярваме на учените. Но добави, че това не е български феномен и човек по принцип не обича да бъде ограничаван.

"Хората, които отричат ваксините, вируса и мерките, са и хората, които смятат, че земята е плоска", заяви проф. Огнян Герджиков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари