Проф. Кантарджиев: Доближаваме платото на COVID вълната

0
До 2 седмици трябва да се изкачим на хребета на COVID вълната
До 2 седмици трябва да се изкачим на хребета на COVID вълната Снимка: bTV

До 2 седмици трябва да се изкачим на хребета на COVID вълната

Доста груба грешка и недомислица е Касата да не поема PCR изследването. Това каза за bTV проф. Тодор Кантарджиев, който сега е съветник на Столичната община по здравните въпроси.

По думите му PCR изследването се позитивира много по-рано от антигенния тест.

„Антигенният тест се позитивира, когато човек вече е болен, вече е заразил няколко души и тогава се позитивира. Когато се прави PCR, може да се прави секвениране, а секвенирането е много важно, за да се анализира разпространението на щамовете“, заяви той.

"До 2 седмици трябва да се изкачим на хребета на COVID вълната и след това се очаква бързо намаляване на случаите", добави проф. Кантарджиев.

„Оказа се, че подвариантите, новите, включително ВА.5, който доминира в нашата страна, има така нареченото имунно бягство и това, че си боледувал и че си ваксиниран преди повече от година не те пази. Именно затова бустерът е един от начините следващите 4 месеца си запазен, а пък есента очакваме, Европейската комисия обещава, всички държави-членки да получат от новата комбинирана ваксина, която е и за „Омикрон“ варианта“, обясни професорът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    Докога?
    Още колко време този изкуфял пенсионер ще ни плаши и досаждам?
  • 3
    2
    Цветелин Христов
    Този идиот има ли представа, че допреди няколко години са убивали с камъни на площада лъжците и крадците??? Ходи да слагаш маски и боцки на своите деца, ИДИОТ!!! Ако стане война всеки тича да спасява семейството си, какви сте такива малоумници да спасявате чужди хора??? Слагайте на семействата си по 10 игли да сте сигурни и спокойни, ама първо на децата си малоумници!! Когато дупчиш едно куче за бяс 2-3 пъти и след това то все още има или хваща бяс почват да възникват въпроси!!!! Марш на дъното барабар със математиците си!!!!
  • 11
    1
    88
    Плата, върхове, долини, равнини, области....... Да беше станал учител по география, бе! Ама тука има кинти, за разпространение на глупости, нали?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари