Проф. д-р Тодор Кантарджиев: Възрастните хора трябва да се пазят

0
Нека хората не правят като починалата от коронавирус жена, която е била толкова зле, че е припаднала в болницата
Нека хората не правят като починалата от коронавирус жена, която е била толкова зле, че е припаднала в болницата Снимка: БГНЕС

Държавата прави всичко възможно срещу разпространението на коронавируса. Мерките са не от една или две седмици. Трябва да сме дисциплинирани като граждани.

Това заяви на брифинг директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. д-р Тодор Кантарджиев

Професорът препоръча възрастните хора да приемат витамин Ц и витамин Д. Задължително е и честото проветряването на помещенията. 

"Възрастните хора трябва да се пазят. Човек с кашлица и хрема да не посещава възрастните си роднини. Пенсионерите да избягват контакти с хора. Появяват ли се симптоми на затруднено дишане при възрастните веднага да звъннат на личния си лекар или роднина, който да звънне на джипи-то", категоричен бе Кантарджиев. 

"Заразените лица се транспортират до обособените лечебни заведения със специализиран екип. Пациентите се настаняват само в обособените отделения", каза още той.

"Нека хората не правят като починалата от коронавирус жена, която е била толкова зле, че е припаднала в болницата. Нека възрастните хора се обаждат когато състоянието им не е толкова увредено", препоръча вирусологът. 

"Един пръст отворен прозорец в автобуса намалява с 10 пъти шанса от респираторни болести", завърши проф. д-р Тодор Кантарджиев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари