Проф. Балтов: Септември ще имаме нова вълна и в България

0
Ваксините не действат на подвариантите на COVID
Ваксините не действат на подвариантите на COVID

Ваксините не действат на подвариантите на COVID

В УМБАЛСМ „Пирогов“ има игра с цифрите. Когато ме назначиха за директор на болницата, тя беше с 13 млн. лева загуби. На следващата година бяхме намалили задълженията. Сега виждаме, че дългът е нараснал. Тъжното е, че се назначава прокурист, който да учи сегашния изпълнителен директор как да управлява. Това е допълнителен човек, на който трябва да му се плаща заплата, което е нов разход.

Това заяви уволненият директор на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ и настоящ депутат от ГЕРБ - СДС проф. Асен Балтов в предаването „Денят на живо“ по Нова нюз.

„Прокуристът трябва да предложи някакъв план за спасяване на болницата. Да не забравяме, че по времето на ГЕРБ бе направена инвестиция за 50 млн. лева в болницата. „Пирогов“ потенциал. Въпреки това, виждаме, че задълженията на болницата растат, което показва, че се управлява лошо“, обясни той.

„Текат дела, но до момента не е доказано да е имало злоупотреби. Назначени са експертизи и делото се бави. Бившият здравен министър Стойчо Кацаров направи така, че най-тежките COVID болни бяха настанявани в „Пирогов“. Тези пациенти не струваха толкова, колкото бе клиничната пътека и болницата натрупа задължения. По никакъв начин не се помогна на болницата. Задължиха се държавните болници да лекуват тежките случаи, а частните поеха леките и те сега се справят по-добре“, обясни проф. Асен Балтов.

По думите му министър Сербезова не се справя на поста си. Той посочи, че лечебните заведения продължават да затъват в дългове, за второто тримесечие са нараснали. Чудя се защо болниците ще вземат по-малко пари от извънболнична помощ. Болниците ще затъват още, прогнозира проф. Балтов, като не скри неодобрението към новата здравна реформа.

„Никой от нас не е получавал повече пари от разписаните от НЗОК. Въпросът е как собствениците на частни болници получават толкова високи заплати“, чуди се бившият директор на болница „Пирогов“.

„Трябва да се предвидят средства за борба със следващите варианти на COVID“, предупреди той.

„Ваксините не действат на подвариантите. Не по-късно от септември ние ще имаме нова вълна и в България“, смята лекарят.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    4
    Бе
    много знаете тука в червен мост бе. Всчиките ланкачи с професорски титли, по-професори от професорите...
  • 2
    3
    colibri
    Прави ми впечатление, че от около седмица пак взеха определени лекари да плашат с КОВИД. Мисля си, че определено кол-во неизползвани ваксини залежава и ще трябва да се унищожат,поради изтичане на срока на годност. Мин. Сербезова е поръчала за септември голямо количество от същите.Явно е,че СЗО иска да пробута и ваксините за едра шарка-взеха отново да са "загрижени" за разпространението и.Самите те обявиха,че се разпространява в определени общности-нека всеки да се погрижи за здравето си-има предпазни средства!
  • 5
    2
    ОПГ ГРОБ
    Този жалък нещастник не беше ли една маймуна, дето банкянската Тиква го разхождаше в жипката да се прави, че се диви на "магистралите"? Аре в кофата, герберастки боклук жалък!!!
  • 3
    1
    Измекяр
    Да шибаш макя си, другарю Блатов. И ... не бъди толкова алчен – к'вото прилапахте от *ваксините* това ще ви остане! Друга пЛандемия няма да има, щото много бой и ебан ще отнесете!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари