Проект на Русенската библиотека тръгна в цяла България

0

Проектът на Регионална библиотека „Любен Каравелов” вече се мултиплицира като добър опит сред другите регионални библиотеки в България.

Това стана след като „патентът” на русенската идея спечели световно признание и e в челната петица в класацията на Информационното общество WSIS 2016. Колективната история на проекта - от замисъла до реализирането му в практиката, беше публикувана в изданието  “WSIS постижения: Истории на успеха 2016”.

Тази седмица библиотечните специалисти Иваничка Pайкова и Валентина Караджова бяха в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” в Шумен, където проведоха обучения в рамките на проекта „Забавна финансова грамотност за деца и младежи” и приложиха там русенския опит.

Според Иваничка Pайкова, в Шумен са изказали възхищението си от забавните финансови игри, както и от възможностите, които предлага проектът на Русенската библиотека. Едновременно с пилотното обучение на възрастните е преминало успешно и първото занятие със 17 деца от шуменски училища.

„Игровият момент, достъпността на материята и пъзелът от забавни задачи ентусиазират децата и те реагират по един и същ начин навсякъде, където може да се приложи проектът“, споделят русенските библиотекари. Към проекта вече има интерес и от библиотеките във Велико Търново и Пловдив.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари