Продават комплект от 15 шперца за врати за 25 лева

1
Покупката на подобни средства е напълно законна и може да бъде направена както във физическите магазини и железарии, така и онлайн
Покупката на подобни средства е напълно законна и може да бъде направена както във физическите магазини и железарии, така и онлайн

Предпочитаният метод за проникване в жилището е чрез неутрализиране на отключващия механизъм.

Сред най-достъпните начини за това е използването на различни ключарски инструменти, като най-популярни са шперцовете.

Покупката на подобни средства е напълно законна и може да бъде направена както във физическите магазини и железарии, така и онлайн. Шперцовете са евтини и предлагат бързо и сравнително безшумно отключване на ключалките в рамките на минута, пише Монитор.

Проучване на „Монитор“ показа, че специализираните ключарски магазини предлагат богато разнообразие от шперцове, пригодени за различни видове ключалки.

Там се продават автошперцове, инструменти за отключване на автомобили и брави, патрони, каси и сейфове, както и специални шперцове за врати. Комплект от 15 шперца за врати възлиза на цена около 25 лв.

За да се предпазим от кражби, е важно да обърнем внимание на секретните патрони на бравите. Те в никакъв случай не бива да се подават над повърхността на вратата, тъй като лесно могат да бъдат счупени и след това отворени с подходящия инструмент. Допълнителните брави със скосено езиче не гарантират по-добра сигурност и експертите съветват да се подсигури защитата на дома чрез двустранно или многостранно заключващи се врати.

През лятото на 2017 г. полицаите в Бургас хванаха група, занимаваща се с пилене и фалшифициране на ключове за разбиване на брави на коли и секретни брави. Тогава полицейски патрул в Бургас спря за проверка автомобил в района на бензиностанция на входа на града. Автомобилът идвал от Слънчев бряг, а в него пътували три лица.

В хода на проверката полицаите установили, че лицата са местни жители и са криминално проявени и осъждани за домови кражби - 42-годишният П.П., 51-годишният Д.Д., и 39-годишният И.К.

При проверката полицаите решили да отворят капачката за зареждане на гориво на автомобила. Под капачката органите на реда намерили кутия от цигари и платнена торбичка. В кутията и торбичката имало пет изпилени ключове - шперцове за отключване на автомобили, четири изпилени метални ключове - шперцове за отключване на секретни брави, пет метални приспособления за отключване на секретни брави и шпатула, пригодена за отключване на брави.

На задната седалка полицаите открили и торбичка със златни накити, чийто произход не е изяснен. Тримата криминално проявени бяха задържани.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари