Продължава почистването на шахтите в Русе

0
От началото на годината са обработени близо 1200 шахти
От началото на годината са обработени близо 1200 шахти Снимка: Община Русе

От началото на годината са обработени близо 1200 шахти 

Продължава поетапното почистване по график на дъждоприемни шахти и дъждоотводнителна канализация, както и тяхната поддръжка, от служители на фирма „Нелсен“. Целта е да се постигне безпроблемно оттичане на водите в настоящите и предстоящите дъждовни дни. 

От началото на годината до момента са обработени близо 1200 шахти в кварталите: „Дружба“ 1, 2 и 3, „Чародейка“, „Възраждане“, Централна градска част и Широк център, „Здравец“, „Локомотив“, „Родина“, ЦЮР и булевардите „Скобелев“ и „Липник“. В момента се почиства в кв. „Здравец-Север“ 2, в района на Млечна кухня. 

Ежедневно работи една каналопочистваща машина на големите булеварди и улици и един екип за ръчно почистване във второстепенните улици, като се действа целогодишно при подходящи метеорологични условия. 

Приоритетно се обработват подадените към Община Русе сигнали, като графикът за почистване се изготвя в тясно взаимодействие със служители на отдел „Екология“, които извършват регулярни проверки и огледи на улици и булеварди. Поради натоварения трафик и паркирали автомобили е възможно дейността по някои части от уличната мрежа да се извършва през нощта.

Община Русе призовава жителите на града при установяване на запушени отводнителни шахти да подават сигнали на тел. 0893 337 655, както и на и-мейл [email protected], за да се предприемат своевременни мерки за отстраняване на проблемите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    ...
    това е имитация на почистване. едно време си влизаха сиганите вътре и качествено изгребваха всичко. платете им добре и ги спускайте пак долу да отпушват.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари