Продължава издирването на изчезналата подводница в Атлантическия океан

0
Плавателният съд изчезна докато се спуска към останките от "Титаник"
Плавателният съд изчезна докато се спуска към останките от "Титаник"

Плавателният съд изчезна докато се спуска към останките от "Титаник"

Търсенето по въздух и море на подводницата, която изчезна по време на пътуване за оглед на останките на “Титаник”, вече се извършва и под водата, съобщиха от бреговата охрана на САЩ, предаде АФП и БГНЕС.

Корабите и самолетите, които търсят малката подводница, вече са претърсили площ от около 5 13 000 кв. км, съобщи контраадмирал Джон Моугър, който ръководи търсенето.

“През последните три-четири часа прелетяхме с множество самолети над мястото, търсейки каквито и да било признаци за изплуване на подводницата”, каза той.

Според военния, самолет Р-3 от Канада е спуснал апаратура в района на останките в Северния Атлантик, за да слуша за някакъв звук от подводницата, която изчезна в неделя.

Сега издирването се насочва и под водата, заяви Моугър.

Цялата комуникация с 6,5-метровия плавателен съд “Титан” е била изгубена по време на спускането към “Титаник”, който се намира на дълбочина на смазващо налягане под повърхността на Северния Атлантически океан.

Докато продължаваме с издирването, разширяваме възможностите си … В момента на мястото на инцидента има търговски кораб, който разполага с дистанционно управляеми превозни средства, които ще ни дадат възможност да търсим и под водата”, добави Моугър.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари