Продължава гасенето на пожарите над Югово

0
Огънят се тласка към пропастите
Огънят се тласка към пропастите Снимка: БНТ

Късно вчера в местността Кълвачевица в района на просека е възникнало ново огнище

Още действия са необходими за пълното потушаване на двата пожара, които вече близо две седмици бушуват над родопското село Югово. Спряно е разрастването им. Продължава разузнаването на обстановката и направата на множество просеки. Огънят се тласка към пропастите.

Това са тактически действия, които могат да доведат до образуването на нови малки локални огнища в ниското. Ние ги очакваме и ще ги следим. Хората да не се притесняват“, коментира пред БНТ главен инспектор Димитър Бришимов от областната дирекция по пожарна безопасност в Пловдив.

Късно вчера в местността Кълвачевица в района на просека е възникнало ново огнище. То се развива много високо в южната част над Югово и вече с помощта на булдозер се работи за неговото заграждане. Няма опасност за населените места в района.

Труднодостъпните терени във високите планински части са предпоставка за инциденти, като срутища и каменни лавини. Затова практиката е да се насочват пламъците в пропасти и ниски зони, обясни още главен инспектор Бришимов.

Предвид прогнозите за влажност на въздуха, високи температури, спецификата на терените и предупреждението за опасност от пожари, от дирекцията в Пловдив заявиха, че още доброволци са добре дошли и ще са от помощ на пожарникари, военни и горски служители.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Младеж, девойка и мъж в купето на влак. Девойката е с много къса пола и дълбоко деколте, което те кара да... Девойката се опитва да привлече вниманието на младежа, питайки го какво чете. Той не обръща внимание дори на поканата ѝ да отидат до вагон-ресторанта. Накрая тя излязла сама от купето. Веднага щом затворила вратата мъжа казва на младежа:
- Ти в ред ли си? И ти се натиска! Аз така се възбудих, че бих изчукал и куче!
Младежа:
- Бау, бау...

Харесай Дунавмост във Фейсбук