Пробутват лекарство като хранителна добавка

0
Изпълнителната агенция по лекарствата е спряла светкавично разпространението на продукта по анонимен сигнал до прокуратурата
Изпълнителната агенция по лекарствата е спряла светкавично разпространението на продукта по анонимен сигнал до прокуратурата

Лекарството Имунофан се предлага у нас като хранителна добавка.

Изпълнителната агенция по лекарствата е спряла светкавично разпространението на продукта по анонимен сигнал до прокуратурата. Това разкриха източници от агенцията, цитирани от FROG NEWS.

Руското лекарство е влязло у нас без знанието и разрешението за употреба от страна на ИАЛ. Освен това му е било наложено и съвсем друго мито. В сайт в интернет обаче започнали да го рекламират с лекарствени претенции. Прави впечатление, че дори го рекламирали като лекарство срещу рак.

Подобни хранителни добавки не се контролират у нас. Те минават на уведомителен режим към агенцията по безопасност на храните. След като се установило, че става въпрос за лекарство от днес то е спряно.

Оказва се, че в страната, в която се произвежда, то се пласира само по изрично лекарско предписание. Шефът на ИАЛ Асена Стоименова обясни, че тепърва с продукта ще се занимае т.нар комисия по принадлежност, в която членуват различни експерти, включително и външни за агенцията.

Едва след щателно проучване ще стане ясно дали лекарството ще бъде пуснато отново на пазара. По нейните думи фирмата вносител ще бъде глобена за своеволието.

Източник: FROG NEWS
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари