Прободената с нож в лицето Нина само с малък белег

0

"Дъщеря ми е напълно възстановена от страшната случка, която преживя. Вече е добре и физически, и психически. Е, остана й един малък белег на лицето, но това ще й е като спомен."

Това разказа Рена Ангелова от свищовското село Морава, предаде "България Днес".

Преди три години тя изживя ужасяваща трагедия - синът й Максимилиян прониза с нож главата на дъщеря й Нина. Острието се заби дълбоко в главата на момичето, но с намесата на висша сила и експертността на лекари младото момиче оцеля.

Драмата се разиграла на 28 август 2013 г., след като момчето и момичето се скарали кой да ползва домашното DVD. Свадата стигнала до бой. В гнева си братът грабнал кухненски нож и с все сила го забил в челото на сестра си. 11-сантиметровото острие прониза черепа на Нина, като минало от междувеждието и стигнало до небцето. От главата на девойката остана да стърчи единствено дървената дръжка на ножа. За щастие хладното оръжие попада в кухина и не успява да засегне мозъка и да причини сериозни поражения. Момичето беше определено като медицинско чудо.

"Постоянно си спомняме за случката! Важното е, че Нина успя да се възстанови и вече живее нормално. Тази година ще е в 11 клас в Гимназията по строителство в Свищов. Не знам дали е простила на брат си за постъпката му, не ни казва, пази си го за себе си", каза още майката, която е преживяла редица трудности в живота.

Окръжният съд във Велико Търново отреди 5 г. и 4 месеца затвор за Максимилиян и към днешна дата той е в зандана в Ловеч. "Цялото семейство му ходим на посещения. Не можем всеки месец, защото нямаме пари за пътувания, но при всяка възможност отиваме. Нина също е с нас и разговаря с брат си. Синът ми усеща голяма вина и постоянно ни казва колко много съжалява за случилото се. Остават му още 2 години в затвора, но може би ще излезе по-рано, тъй като работи и така присъдата му намалява", каза още Ангелова.

"Не чувствах болка, но лицето ми беше обляно в кръв. Мислех си, че или ще умра, или ще ослепея. Но брат ми ме нарани, без да иска. Не му се сърдя", заяви преди години на делото пострадалото момиче. Брат й поиска да бъде съден по съкратената процедура, като се призна за виновен и със сълзи на очи призна, че изключително много съжалява.

"Децата ми се уважават въпреки случката. И когато Максимилиян излезе от затвора, ще се разбират. Направил е грешка, но има право на прошка", добави майката от свищовското село Морава.

Източник: България Днес
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари