Признаци, че сте по-успешни, отколкото си мислите

0
Много често се подценяваме, а не бива
Много често се подценяваме, а не бива Снимка: Europa.eu

Много често се подценяваме.

Завиждаме на лидерите на големи компании, на милионери, които имат такива доходи, за които никога не сме мечтали, и виждаме успеха, който никога няма да постигнем. 

Но ако преследвате целите си, учите се и изграждате правилните връзки, тогава вероятно можете да направите повече, отколкото сте мечтали. 

Разказваме за тези признаци, които показват, че ще бъдете по-успешни, отколкото можете да си представите.

Винаги търсите по-добър начин да направите нещо ново 

Какво мислите по-често - за миналото или за бъдещето? Експертите казват, че онези хора, които са насочени към бъдещето, които се стремят да решават проблемите по най-добрия възможен начин, успяват. 

Обратното, а именно съпротивата срещу всякакви промени, може значително да съсипе кариерата ви, така както вреди и на напредъка при големите компании. 

Наистина успешните хора се стремят към нещо ново, изследват начини за решаване на стари проблеми по нови начини. 

Имате ясна представа за живота, който искате да имате

Това качество е важно, но е необходимо да разберете, че тази престава трябва да се промени и да се развива с течение на времето. 

Най-важното е, че не трябва да ходите на работа за краткосрочна изгода, като например заплата. 

Вместо да мислите, каква работа бихте искали да имате, попитайте се какъв живот бихте искали да имате. И тогава помислете как вашата работи се вписва в тази картина. 

Дори ако имате ясна представа за години напред, можете да си зададете въпроса какъв би бил идеалният ви ден, с какви хора бихте искали да общувате.

Използвате уникалните си умения

Ако използвате уникалните си умения, които имате само вие, първо, това ви прави по-щастливи, и второ, вършите по-добре работата си. 

Освен това, в очите на другите, придобивате уважение, което ви позволява да постигнете повече. 

Не се страхувате от неуспехите

Експертите отбелязват, че всички най-големи компании - като Apple, Google, Facebook и Amazon - не се страхуват от случайни провали и неуспехи. 

Най-малко това би означавало, че сте опитали нещо ново. Ако искате да бъдете успешни, трябва да погледнете към тази тактика. 

Има само един начин да не се търпят провали - да не опитваш и да се стремиш към новото и към по-доброто, но в този случай не само ще се провалиш, но няма да постигнеш успех

Готови сте да поемете пресметнати рискове 

Ще бъде трудно да намерите човек, който е направил успешна кариера, но в същото време никога не е рискувал. 

Почти всички успешни директори на компании или милионери в даден момент от живота си бяха принудени да поемат рискове. Както самите те признават, дори и в случай на неуспех, не съжаляват за опита си да рискуват. 

Поради това те са постигнали такива резултати. 

Отнасяте се добре с хората, дори и с тези, които не са ваши шефове 

Всички успешни хора отбелязват, че е необходимо да поддържате добри отношения с хората, независимо от тяхната позиция, независимо дали са колеги или познати. 

Факт е, че добрите взаимоотношения и връзки с хората в даден момент може да са полезни, когато се нуждаете от експертни съвети в област, която не разбирате много добре. 

Не се страхувате да демонстрирате незнанието си 

Много е важно да можете да видите света, сякаш не знаете нищо за него. 

Това е една от концепциите на дзен будизма, които Стив Джобс проповядваше в своето време. 

Той вярваше, че е необходимо да се избягва преднамерено разглеждане на нещата, да се излиза от рамките на общоприетото разбиране за света и да намерят нестандартни отговори на проблемите. 

Всеки ден намирате време да учите 

Необходимо е да научите нещо ново всеки ден, което ще ви позволи да разширите хоризонтите си. 

Експертите препоръчват да прекарате 10% от работното си време, за да научите нещо ново. 

Ако можете да управлявате себе си и времето си, тогава можете да управлявате екип. 

Винаги имате малко време, бюджет, хора, с които комуникирате. Затова си струва да се научите как да разпределяте тези ресурси правилно, така че всеки ден да научавате нещо ново. 

Вие познавате добре себе си 

Както казват експертите, повечето хора не знаят как изглеждат в очите на други хора. А тези, които имат по-точна представа за това, как изглеждат в очите на другите, имат по-голям шанс за успех

Експертите препоръчват намирането на един или два "любящи критици", които да бъдат честни с вас, но при това да се отнасят добре с вас и да зачитат вашите интереси. 

Обръщайте се към такива хора за съвет и критика, попитайте как можете да вършите своята работа по-добре. 

Ако сравним начина, по който виждаме себе си и начина, по който другите виждат нас, това ще бъдат двама различни хора. 

Ето защо, ако се вслушаме в другите и помислим, можем да извлечем някои полезни изводи за себе си и да се променим. 

Вие изразявате благодарност 

Изразяването на благодарност може значително да подобри отношенията ви и заедно с това състоянието на здравето, настроението и дори кариерата. 

Така че, успешните хора не се колебаят да изразят благодарност на колегите и подчинените за извършената работа

Не е толкова важно в каква форма се изразява тази благодарност, самият факт е важен. Някой изпраща писма, написани на ръка, друг пише имейли. 

Някои на всекидневните събирания благодарят на колегите си за работата, която вършат. Като цяло, експертите отбелязват, че няколко минути "изгубени" за изразяване на благодарност може да бъдат от голяма полза.

Отнасяте се към себе си с разбиране и милост 

Състраданието към себе си не ви прави не амбициозни. Учените казват, че всичко е точно обратното и това също помага да сте успешни. 

Изследванията показват, че състраданието към себе си има три компонента: позитивен вътрешен диалог, разбиране, че всеки прави грешки, разбиране на своите чувства и мисли, без да ги потискате. 

Психолозите предлагат един прост съвет, за да развиете състрадание: отнасяйте се към себе си по начина, по който се отнасяте към приятел, претърпял неуспех.

Източник: Money.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари