Призив за ваксинация срещу морбили и менингит в Гърция

1
Активните огнища не са само в определени квартали и бързо се разпространяват
Активните огнища не са само в определени квартали и бързо се разпространяват

Активните огнища не са само в определени квартали и бързо се разпространяват

За незабавна ваксинация срещу морбили и менингит призова Националния съвет за обществено здраве в Гърция. Активните огнища не са само в определени квартали и бързо се разпространяват, заявиха от здравното министерство, предава БНР.

Медицински екипи, посредници и представители на местната власт са в ромските райони, за да убедят родителите от спешна необходимост за ваксинация на децата. В различни части на Гърция има установени огнища на разпространение на морбили и менингит с тежки последствия, съобщават лекарите. Силно засегнати са областите - Македония, Тракия и Западна Гърция. Единични случаи има и в други области.

В официално изявление на лекарския съюз се подчертава, че "децата и тийнейджърите, които не са получили втората си доза, трябва да се ваксинират възможно най-скоро. Ваксината е безопасна и всички странични ефекти, които могат да възникнат, са леки и редки".

Лекарите в Гърция апелират да се ваксинират не само децата, но и възрастните над 65 години, които не са били ваксинирани.

Педиатрите се включиха в кампания за среща с родители на децата, които наблюдават, като ги убеждават да ваксинират децата си срещу менингит, защото вече има хоспитализирани деца в тежко състояние.

Правителството създаде работна група от специалисти, която следи ежедневно разпространението на морбили и менингит и чрез медиите информира за разпространението на заболяванията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари