Привикаха Наталия Киселова на разпит в прокуратурата заради казуса с Петър Илиев

0
Въпросът е академичен. Аз разчитах той да се реши в рамките на университета
Въпросът е академичен. Аз разчитах той да се реши в рамките на университета Снимка: Евроком

Въпросът е академичен. Аз разчитах той да се реши в рамките на университета

"Въпросът е академичен. Аз разчитах той да се реши в рамките на университета и да не придобива такава публичност. Не по моя воля стана известно чрез публикации в два сайта. Колеги са пуснали сигнали, аз самата щях да пусна, за да се върне спора зад стените на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Това заяви в предаването „ЕвроДикоФ“ на Телевизия Евроком конституционалистът доц. Наталия Киселова по повод обвиненията в плагиатство на Петър Илиев, предложеният от „Има такъв народ“ за вицепремиер и вътрешен министър.

Киселова е получила призовка по разпит, за която тя посочи, че е нещо нормално.

Нека оставим спокойно етичната комисия да си свърши работата и да зачитаме автономията на Софийския университет“, допълни Киселова.

Качеството на онези хора, които претендират да ни управляват какво трябва да бъде. Разминаването между разбирането между закон и морал не е в наша полза в момента. Хубаво е онова, което говорим, така и да работим“, добави тя.

Колегите не бива да взимат страна в този спор. Вземането публично на страна би било негативно за катедрата, нека върнем спора там, където е“.

Защитниците в подкрепа на Петър Илиев е ясно кои са. Според мен Трифонов е близък до Илиев заради работата му, допълни конституционалистът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари