Привърженици на Тръмп се събират пред Капитолия

0
Полиция и гвардия отцепиха района
Полиция и гвардия отцепиха района Видео: NOVA

Полиция и гвардия отцепиха района

Стотици полицаи ще се грижат за сигурността около Капитолия във Вашингтон заради демонстрация в подкрепа на хората, щурмували сградата на Конгреса на САЩ на 6 януари в опит да постигнат тогава отмяна на изборната загуба на бившия президент Доналд Тръмп.

Около сградата на Конгреса отново е поставена черна ограда, висока близо 2,5 метра, каквато имаше в продължение на около шест месеца след нападението, информира БТА.

В готовност са разположени и 100 души от Националната гвардия, а служители по сигурността извършват допълнителни проверки на пътниците, пристигащи на най-близкото вашингтонско летище, с цел да бъде предотвратено насилие.

Организаторите на демонстрацията казаха, че очакват проявата да е мирна. Началникът на полицията на Капитолия обаче заяви вчера, че "има някои заплахи от насилие" във връзка със събитието, при което органите на реда ще се опитат да избегнат сблъсъци между поддръжници и противници на Тръмп.
 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Младеж, девойка и мъж в купето на влак. Девойката е с много къса пола и дълбоко деколте, което те кара да... Девойката се опитва да привлече вниманието на младежа, питайки го какво чете. Той не обръща внимание дори на поканата ѝ да отидат до вагон-ресторанта. Накрая тя излязла сама от купето. Веднага щом затворила вратата мъжа казва на младежа:
- Ти в ред ли си? И ти се натиска! Аз така се възбудих, че бих изчукал и куче!
Младежа:
- Бау, бау...

Харесай Дунавмост във Фейсбук