Принудиха американец да дари хиляди дезинфектанти

0
Историята на Мат предизвика гнева на потребители на интернет и властите в двата щата
Историята на Мат предизвика гнева на потребители на интернет и властите в двата щата

Американец, който купил 17 700 флакона с дезинфекциращ гел с намерението да ги продаде в интернет, в края на краищата ги дари, след като купуването им предизвика скандал и стана причина да започне разследване, предаде Франс прес.

Мат Колвин, който често купувал от сайтове, си казал, че може да натрупа състояние в началото на епидемията от новия коронавирус в САЩ. Мат и брат му Ноа купили хиляди флакони с дезинфекциращ гел и антибактериални кърпички от супермаркети в Тенеси и съседния щат Кентъки, предава БТА.

Мат продал с голяма печалба на сайтовете Амазон и Ибей част от закупената стока. Амазон обаче блокирал сметката му, предупреждавайки, че спекулата е незаконна. Така по-голямата част от стоката му се оказала непродаваема.

Историята на Мат бе описана във в. "Ню Йорк таймс" и предизвика гнева на читателите му, потребители на интернет и властите в двата щата.

"Не съм възнамерявал да държа медицински материали далеч от обсега на хора, които се нуждаят от тях", каза той, уточнявайки, че получил смъртни заплахи. Мат дарил две трети от стоката си, за да бъде раздадена безплатно в Тенеси.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари