Приходите в община Ценово ще се увеличат със 100 000 лева

0
По-голямата част от постъпленията са от наеми на земи и арендни вноски
По-голямата част от постъпленията са от наеми на земи и арендни вноски

Планът за приходите от общинска собственост в Ценово е изпълнен на 110%.

Това стана ясно по време на общественото обсъждане на Програмата за управление на общинска собственост, което се проведе в заседателната зала на общинската администрация.

По-голямата част от постъпленията са от наеми на земи и арендни вноски, сочи анализът на специалистите. Директорът на дирекция „Специализирана администрация“ инж. Ванко Петков сподели, че близо 98 на сто от общинските земи, пасища и мери вече са отдадени за стопанисване. Останалите площи попадат в категорията „необработваеми“ и не са толкова апетитни имоти.

„В последно време се наблюдава подчертан интерес към засаждане и отглеждане на градини с трайни насаждения“, допълни инж. Петков. От общинския горски фонд през миналата година на територията на община Ценово са добити малко повече от 2000 кубически метра дървен материал. Постъпленията от наеми на обшински сграден фонд са почти символични.

Предвиденото увеличение на приходите от общинска собственост за 2018 година е повече от 100 000 лева. Според разчетите на експертите приходите от управление на общинската собственост в общинския бюджет трябва да надхвърлят сумата от 774 000 лева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари