Приходите от такса мост остават за държавата

0
Как гласуваха депутатите от различните партии
Как гласуваха депутатите от различните партии Видео: Русе Медиа

Как гласуваха депутатите от различните партии

Мнозинството от народните представители не подкрепиха предложението част от приходите от таксата на Дунав мост да постъпват в бюджета на Община Русе. То бе внесено като Законопроект за изменение и допълнение на Закона за пътищата от депутати от Демократична България, сред които и русенският народен представител Иван Белчев. За това предложение работи от началото на мандата си и кметът на Русе Пенчо Милков, който го поставя като приоритет пред всички депутати от Русе при срещите си с тях.

67 депутати гласуваха „За“, четирима бяха „Против“, а 92-ма – „Въздържал се“. Предложението бе подкрепено от „Продължаваме Промяната“ – 35, „Демократична България“ – 17 и БСП – 14. Въздържаха се ГЕРБ-СДС – 45, и „Български възход“ – 7. От „Възраждане имаше един глас „За“, а останалите 25 – „Въздържал се“. ДПС гласуваха 15 „Въздържал се“ и 4 „Против“, информира Русе Медиа.

Предложението за изменение на Закона беше част от приходите от такси по ал.1, т. 2 за ползване на отделни съоръжения по републиканските пътища по ал. 1 – мостове, тунели и/или планински проходи, посочени в списък, приет с решение на Министерския съвет и обнародван в „Държавен вестник“ в размер, определен в тарифата по ал. 6, постъпват в бюджета на общината, на чиято територия е разположено съответното съоръжение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    21
    гост1
    блокирайте няколко дни трасето на камионите и да ги видя софиянци наглите,няма ли да обърнат внимание!!!трови се нашият въздух на нас ни се разрушаеат пътищата за мръсотиите да им се чисти по опашките общината плаща да не говорим за кнцидентите които стават на пътя убиец Русе -Бяла основно с камиони.И да таксите де събират от митница и отиват в министерство на финансите ,което незнам къкво общо има с главно упрвление пътища нобявно по лесно потъват парите там,това се случи след като другият капаците Тиквомир Борисов по времето на Ванъо Танов като директор на митници изместиха таксите от главно управление пътища към митница,32 милиона било за 2022 е те и предната година почти тошкова отчели а ние виждаме невиждани опашки от тирове затади войната знаете такса мост за камионите колко е висока и парите същите сещайте се!!!!
  • 5
    20
    Iha
    Два въпроса са важни. Какво направи този народен представител, за да привлече за дадената кауза другите народни представители от Русе от други партии? Проявиха ли интерес към решаването на този проблем народните представители от Русе от други партии? Отговорите са ясни. Остава изразът на Бай Ганьо, че всички са маскари
  • 6
    19
    Oho
    Русе и русенци не трябва да чакат от такива несретници и случайници и да му решават проблемите. Защо сега не организира протести с кесийки както театрално правеше това преди да стане де-питат, редовно поставящ въпроси, медийна "звезда" и имитиращ активност.
  • 10
    18
    Aha
    Ако имахме някакво гражданско самосъзнание от утре мостта трябва да е блокиран до промяна. Уви, всички чакаме НЯКОЙ. Господин някой всъщност е като госпожа неволя. Все не иде да му се невиди...
  • -3
    17
    Не се ли усещате
    Какво го готви ДБ. Ето какво 💰 парици гушкат: Според вътрешна проверка на „Да, България“ 15 служители на „Нексо“ са правили дарения за партията през 2021 и 2022 г. Общо дарените суми за двете години са близо 400 000 лева Копирано от standartnews.com. Това е само официално обявеното, а неофициалното е вероятно няколко пъти повече. Продължавайте да се ловите на тъпите предизборни трикове на един ди Забелен индивид.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари