Президентството си поръча витрини за 70 бона

0
Поръчката за обновяване на мебелите на "Дондуков" 2 идва броени месеци преди изтичането на мандата на президента Росен Плевнелиев
Поръчката за обновяване на мебелите на "Дондуков" 2 идва броени месеци преди изтичането на мандата на президента Росен Плевнелиев Снимка: БГНЕС

Президентството поръчва нови витрини за 70 000 лева без ДДС.

Това става ясно от обществена поръчка, обявена във вторник, съобщава БГНЕС. Поръчката за обновяване на мебелите на "Дондуков" 2 идва броени месеци преди изтичането на мандата на президента Росен Плевнелиев.

Избраният изпълнител ще трябва до 49 календари дни след сключването на договора да изработи, достави и монтира мебели от МДФ естествен фурнир - дъб. Става дума за 5 експозиционни витрини и една растерна секционна мебел. В две от витрините ще се експонират гвардейски костюми, в други две - подаръци, а в една - и ордени.

"Всеки заинтересован може да прегледа техническата спецификация на място в администрацията на президента и да получи копие от нея на електронен носител", пише в заданието на поръчката.

В същото време от стенограмата на правителственото заседание на 10 август се разбира, че министрите са одобрили да се отпуснат допълнителни 250 000 лева за оборудване на многофункционална зала в сградата на президентството, както и за международната програма на Росен Плевнелиев за домакинството на България на срещата на държавните ръководители от групата "Арайолуш".

Срещата ще се проведе на 14 и 15 септември. Групата "Арайолуш" включва президентите на държавите - членки на Европейския съюз, които са парламентарни републики. Очаква се в София да пристигнат държавните глави от Германия, Австрия, Полша, Унгария, Словения, Латвия, Естония, Португалия, Финландия, Италия и Малта.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари