Президентът в Брюксел: Проектите, които ще обсъдим днес, са от огромно значение за България

0
Румен Радев ръководи българската делегация за участие в Срещата на държавните и правителствените ръководители на страните членки на НАТО
Румен Радев ръководи българската делегация за участие в Срещата на държавните и правителствените ръководители на страните членки на НАТО Видео: БНТ

Президентът Румен Радев ръководи българската делегация за участие в Срещата на държавните и правителствените ръководители на страните членки на НАТО, която ще се състои днес в Брюксел, предава БНТ.

Вижте изказването на президента Румен Радев в Брюксел преди началото на срещата.

"Днешната среща на върха е от особено значение за Алианса, дори генералният секретар на НАТО я определя като повратна точка за нашия съюз, за нашата колективна сигурност.

Стратегическият документ НАТО 2030, който предстои да бъде приет, залага високо ниво на амбиции за развитието на НАТО през следващото десетилетие. Предстои да обсъдим на високо ниво адаптацията на съюза във все по-предизвикателната среда за сигурност, стратегическите приоритети на алианса и начините за тяхното постигане. Основен фактор за сигурността на всички държави в съюза е нашето единство."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари