Президентът с остра критика за назначението на Маринов за министър

0
Мърлявата работа се планира, организира, ръководи и контролира от главния секретар на МВР, който сега е министър
Мърлявата работа се планира, организира, ръководи и контролира от главния секретар на МВР, който сега е министър Видео: NOVA

Президентът Румен Радев отказа да даде оценка на новите кандидат-министри в кабинета „Борисов 3”, защото все още било рано.

Но отправи критики, и то конкретно към номинацията на Младен Маринов за министър на вътрешните работи. Радев нарече тази кандидатура „парадоксална”.

Просто е парадоксално: премиерът маха министър на вътрешните работи заради мърлявата работа на полицията, както той се изрази. А по закон тази мърлява работа се планира, организира, ръководи и контролира от главния секретар на МВР, който пък съответно, заради тази мърлява работа, се предлага за министър. Аз не го разбирам това”, коментира държавният глава, предаде NOVA.

Той призова премиера да изрази позицията на България за Унгария и задействането на член 7 срещу Будапеща. Според него сега имало две позиции на управляващите: една за пред българската публика, другата - за пред Съвета на Европа. Радев допълни, че лично той не приема изключването и отнемането на която и да било страна членка да бъдат европейски инструмент.

И след това викат: „Те воюват”… Ама аз не воювам! Той всеки ден излиза и казва нещо срещу нас. Хайде най-сетне да си направи партия или да оглави БСП, да излезе на избори, да си подреди министри. Питам един държавен глава не би ли трябвало да е баща на всички партии? Не би ли трябвало да е еднакво отдалечен от всички партии? Той има право на своето мнение. Аз ако почна за Пламен Узунов или за неговите съветници какви служители са? Това помага ли на институциите? Нима там, при него няма един, който беше застанал с хитлеристки поздрав? За същото нещо аз махнах заместник-министър“, заяви премиерът.

Източник: NOVA
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари