МВР е успешно, но само като в лош комедиен полицейски сериал

0
Работят, милите, но не им се получава
Работят, милите, но не им се получава Снимка: БТА

Колегите работят. Предприеха се определени действия от страна на ГДБОП.

Така новият вътрешен министър и доскорошен главен секретар на МВР Младен Маринов отговори на въпрос какво става с разследването на две знакови убийства, които станаха факт в края на миналата и началото на тази година – това на директора на отдел "Фискален контрол" в НАП Иво Стаменов и това на собственика на "Айрян Балкан" Петър Христов.

Тези съвсем лаконични изявления показват колко точно работи най-важната структура на държавата – тази, която трябва да следи за реда и закона, пише Ивайло Ачев в Actualno.

Защото без ред и закон просто няма държава.

Работят, милите, но не им се получава – вместо това били разкрили „убийството на таксиметровия шофьор“. Първи Мариновизъм – със сигурност ще има още много. И дори това, че не спомена името на въпросната жертва показва обществената значимост на случая – на подсъзнателно ниво новият пазител номер едно на реда и закона е много наясно кое е по-важно.

Да бяха само Стаменов и Христов, добре – но не са. На прима виста - вторият избягал от Софийския затвор Радослав Колев къде е? Владимир Пелов го намериха само защото го застреля друг престъпник. Въобще – идилийка.

Знаковите престъпления редовно си минават в графата „стара история“ - даже КТБ е така, а по-маловажните пълнят статистиката, че да е успешно МВР. Успешно, но само като в лош комедиен полицейски сериал – има ги такива достатъчно в нашия ефир!    

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари