Президентът проведе работна среща за охраната на външните европейски граници

0
От ефективната охрана на външните граници на ЕС зависи както сигурността на българските граждани, така и ускоряването на европейската интеграция на България, заяви Румен Радев
От ефективната охрана на външните граници на ЕС зависи както сигурността на българските граждани, така и ускоряването на европейската интеграция на България, заяви Румен Радев Снимка: © Президентство

От ефективната охрана на външните европейски граници на България зависи както сигурността на българските граждани, така и ускоряването на европейската интеграция на България

Това заяви днес президентът Румен Радев на работна среща в президентската институция, в която участваха министър-председателят Гълъб Донев, заместник министър-председателят по обществения ред и сигурността и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, представители на службите за сигурност.

Държавният глава подчерта, че за първи път страната ни има ясен срок за присъединяване към Шенгенското пространство, което ще се случи най-късно през октомври 2023 г., но този процес може и трябва да бъде ускорен. Членството в Шенген ще улесни пътуването на българските граждани в съседите ни от ЕС, съществено ще съкрати времето за транспорта на стоки, ще насърчи туризма и ще подобри значително инвестиционния климат в България, съобщиха от Президентството.

По време на срещата бяха откроени мерки за повишаване на техническото наблюдение на външните европейски граници на България, подобряването на екипировката и оборудването на българските гранични полицаи, засилване на партньорството между отговорните институции за охраната на българските граници със службите за сигурност на съседните страни, разширяването на обхвата на престъпленията, свързани с нелегалния трафик на хора, разкриване на мрежите и каналите за транспорт на нелегални мигранти на територията на страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари