Президентът прие двама олимпийци от МГ "Баба Тонка"

2

На 10 декември в Археологическия музей в София се състоя деветата Годишната олимпийска среща.

Тържественото събитие бележи края на състезателната година и отчита успехите на олимпийците по природни науки. Традиционно се провежда под патронажа и с присъствието на президента на Република България Румен Радев.

МГ „Баба Тонка“ Русе беше представена от двама нейни ученици, успели да завоюват мястото си в националните отбори на България през 2019г.

Матю Машков се класира в отбора на Младите физици и се състезава в 32-рия Международен турнир на младите физици през юли 2019 г. във Варшава, Полша.

Матю се подготвя за състезания под ръководството на Даниела Иванова – старши учител по физика и астрономия в МГ „Баба Тонка“.

Виктор Кожухаров се класира в националния отбор по Информатика и спечели бронзов медал от 31-ва Международна олимпиада по информатика, провела се през август 2019 г. в Баку, Азербайджан, както и сребърен медал от XXVII-а Балканска олимпиада по информатика  през септември 2019 г. в Атина, Гърция.

Виктор се подготвя за национални и международни състезания от доц. д-р Пл. Христова, преподавател в Русенски Университет.

Тази година българските олимпийци по природни науки завоюваха страхотните 76 медала от най-престижните състезания в света. Учениците ни заслужено се окичиха с 12 златни, 38 сребърни и 26 бронзови медала, както и 3 почетни грамоти. 

През 2019 г. Математическа гимназия „Баба Тонка“ е единственото училище от Русе с двама олимпийски състезатели по природни науки. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари