КНСБ: Всички политици трябва да намерят разум, за да има редовно правителство

0
Пламен Димитров: Ако има нови избори в началото на идната година, избирателната активност ще бъде още по-ниска
Пламен Димитров: Ако има нови избори в началото на идната година, избирателната активност ще бъде още по-ниска Снимка: БТА

Пламен Димитров: Ако има нови избори в началото на идната година, избирателната активност ще бъде още по-ниска

"Бих искал да има редовно правителство, защото, отивайки на избори през зимата, хората ще бъдат още по-разочаровани". Това коментира пред журналисти в Русе президентът на КНСБ Пламен Димитров, предаде БТА.

Той прогнозира, че ако има нови избори в началото на идната година, избирателната активност ще бъде още по-ниска.

"Това делегитимира цялата политическа система, прави я да изглежда в очите на хората непредставителна и дава много по-голяма тежест на радикалните партии", заяви Димитров.

По думите му всички политици трябва да намерят разум, за да се състави редовно правителство и да се избегне този сценарий.

Димитров коментира още, че очаква от партиите, които ще влязат в новото Народно събрание, спешни мерки, за да бъдат гарантирани доходите на хората, да има гаранции, че енергийните помощи ще бъдат давани към всички фирми, които да запазят работните места и продукцията им да бъде конкурентна.

"Очаквам размерът на помощите за отопление да бъде поне удвоен, както и да бъде двукратно увеличен броят на хората, които ги получават", заяви Димитров и посочи, че сега около 300 000 лица и семейства вземат помощи за отопление. 

Пламен Димитров бе в Русе по повод на националната протестна кампания на КНСБ "Да защитим доходите от инфлацията и работните места от кризата". В центъра на града синдикалистите разпънаха и протестна шатра.

Той заяви, че във всички фирми, предприятия, учреждения, болници, институти, където има синдикални организации, се преговоря за увеличение на заплатите, за да се компенсира поне официалната инфлация. По думите му инфлацията на стоките и услугите, които се купуват всеки ден, е между 40 и 50 процента.

Димитров обяви, че има постигнати резултати, като например в индустриалния сектор заплатите са увеличени с повече от 17 процента до края на миналия месец.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    7
    Fty
    сащ е враг на човечеството!
  • 2
    6
    daskal
    Разумът е проста аритметика. Според нея излиза, че следващото правителство ще е като предишното, но с участието вече на откровени медицински случаи като Златан Златанов - психопатично фашистче.
  • 0
    5
    русенец
    Никога повече русофилско правителство. Не можем да бъдем приятели с хора, които са били винаги пречка на България. Против Съединението, бомбардират Варна, обявяват ни война през септември 1944 г. и провеждат окупация с един от най-човеконенавистните режими. Е, вярно е, конницата на генерал Колев ги разгромява в Добруджа, а на една от най-спорните дати . 03 март 1918 г. Русия капитулира пред България. Така както ще капитулира пред Украйна. А правителство ни трябва, редовно правителство и редовен кабинет. Който твърди обратното е подлога на Путлер и Митрофанката.
  • 6
    4
    РУСЕНЕЦ
    Абе, пламене, кой ти плаща за това правене на нищо.Нямаш ли малко срам,като дрънкаш едни и същи лакардии?
  • 4
    3
    Айде, бе?!!
    Така ли ви заповядаха американските ви приятели? Задължително сформиране на правителство? За да *подкрепим* членството на усрайна в НАТО, да *санкционираме* още Русия и да приемем ... кухото €вро? Не, благодаря! По-добре НИКОГА да нямаме такова продажно правителство!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари