Превозвачите в Русе отказват курсове по селата по икономически причини

0
Все още няма дългосрочно решение на този проблем с транспорта
Все още няма дългосрочно решение на този проблем с транспорта Снимка: Русе Медиа

Частните превозвачи отказват курсове до малките населени места в община Русе, тъй като след въвеждането на противоепидемичните мерки са изпаднали в сериозни икономически затруднения, съобщи кметът Пенчо Милков

 Той обясни, че има много сигнали от граждани и работодатели, че липсата на автобуси създават проблем хората да отидат до работните си места, информира Русе Медиа.

„Извънградският транспорт не се извършва от общината, а от частни превозвачи. На срещите, които провеждаме с тях, те обясняват, че пътникопотокът е намалял драматично, налага се да връщат нови автобуси, взети на лизинг, тъй като не могат да ги плащат. Наред с това част от персонала е болен или под карантина и се е наложил едностранно да отказват да изпълняват определени курсове. Само нашата настойчивост ги кара да возят пътници, тъй като те отдавна нямат икономически интерес и са в готовност да се откажат“, коментира кметът.

Последните случаи, където има проблеми, са от Мартен, Сандрово и Червена вода. От общината продължават да водят разговори с кметовете на населените места и превозвачите, за да се осигури транспортното обслужване на кметствата. За Червена вода бе отправено питане и от общинския съветник от ГЕРБ Алисе Муртезова, тъй като част от персонала на УМБАЛ „Медика“ не може да стигне навреме на работа заради липса на автобус.

След проведени разговори на общинската администрация, превозвачът е поел ангажимент да изпълнява разписанието съгласно договора, без курса в 19:45 от Русе поради липса на пътници и недостиг на водачи. От своя страна, болницата е заявила, че ще подходи с разбиране и ще предложи гъвкаво работно време, съобразено с графика. Предстоят още срещи със заинтересованите страни, за да се намери дългосрочно решение на проблема.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари