Превозвачите след среща с Кирил Петков: Държавата не е на министър-председателя

4
Заявиха готовност протестите им да продължат
Заявиха готовност протестите им да продължат Снимка: БТА

 

Представителите на организации от транспортния сектор напуснаха неудовлетворени срещата си с премиера Кирил Петков няколко минути след нейното начало и заявиха готовност протестите им да продължат

Бяхме помолени да напуснем срещата, защото министър-председателят заяви, че в залата той ще определя правилата и той казва какво се случва, а ако на нас не ни харесва, можем да си тръгнем. Ние това и направихме. Държавата не е на министър-председателя, България не е на „Продължаваме Промяната“ и на нито един министър. България е на всички български граждани, които сме дали гласа си за тези хора“, заяви след разговорите в Министерския съвет Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи, предаде БТА.

Според нея правителството проявява неуважение към бранша, който е в затруднено положение заради непрекъснато покачващите се цени на горивата.

Организациите от сектора заявиха готовност протестите им да продължат след 10 май т.г. През април те направиха две общонационални демонстрации в няколко града.

Няма да спрем дотук, ще отстояваме всяка наша позиция, заяви Милтенова.

Йордан Арабаджиев от Съюза на международните превозвачи допълни, че представителите на транспортния сектор не са чули реално намерение за прилагане на антикризисни мерки от страна на правителството, за да бъде подпомогнат секторът.

В нашите протести няма политически искания, само икономически, подчерта той.

Транспортните фирми настояват за отпадане на биодобавката на горивата за период от шест месеца, връщане на 50% от акциза на горивата за същия период, както и справедливо определяне на размера на тол таксите.

Освен премиера, в днешната среща участваха вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов, както и министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев.

По-късно днес се очаква официална позиция по темата от представители на правителството.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Христо Евгениев
    Заминавай в Украйна, да си правиш безглутеновите торти... Скапаняк
  • 4
    1
    Нели КОЛЕВА
    Едва минаха 100 дни на това правителство и те започнаха да копират ГЕРБ. Петков започна да копира Борисов, но няма да свърши добре. Нали дойдоха да премахнат борисовщината, те какво правят? Превозвачите са прави, че държавата не е на Петков или на министрите,тя е на гражданите. Много бързо се научиха да се държат нагло,нахално и като собственици на България. Могат да са собственици само на фирмите си!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари